Veelgestelde vragen

Antwoord op al je vragen

Over ons Je polis Vergelijken en aanvragen Uitleg dekkingen Schade

Over ons

E-Polis is een specialist op het gebied van brom- en scooter­verzekeringen. Al ruim 25 jaar zorgen we er met veel plezier voor dat je op een gemakkelijke en snelle manier je bromfiets­verzekering kunt vergelijken. Sinds kort kun je ook je fiets of e-bike voordelig via ons verzekeren. We hebben een uniek platform gecreëerd waar je alles eenvoudig zelf kunt regelen, bijvoorbeeld het direct verzekeren van je scooter of e*bike, het wijzigen van je polis of het melden van een schade. Onze digitale assistent Anna staat dag en nacht voor je klaar. Zeg hi tegen Annakeyboard_arrow_right

Wat is E-Polis?

Hoewel we een assurantie­tussenpersoon zijn, zien we onszelf toch een beetje als een vreemde eend in de bijt. Je zult namelijk geen andere verzekeraars of adviseurs tegenkomen die zich uitsluitend bezighouden met fiets- en bromfiets­verzekeringen. We zijn dus met recht een specialist.

Waarom mijn brom(fiets) verzekeren via E-Polis?

Voor veel verzekeraars en tussenpersonen is een brom(fiets)­verzekering een "erbij-product". Wij weten als geen ander dat jouw scooter of fiets van grote waarde is die er voor zorgt dat je mobiel bent. Wij voorzien je dan ook van het beste advies en service zodat je onbezorgd kunt rijden op je scooter. We werken samen met verschillende verzekeraars zodat we je altijd een aantrekkelijke premie kunnen bieden. We investeren daarnaast heel veel in ons online platform zodat je gemakkelijk heel veel zaken direct zelf kunt regelen.

Hoe verdient E-Polis geld?

Per afgesloten polis krijgen wij van de verzekerings­maatschappij een doorlopende provisie variërend tussen de 10% en 20%. Dit ontvangen wij zolang de polis actief is.

Een rekenvoorbeeld: Je betaalt iedere maand € 10,- premie aan de verzekeraar. Dit bedrag is als volgt opgebouwd:

Hoe kan ik E-Polis bereiken?

Wij investeren veel in ons online platform zodat je alles gemakkelijk zelf kunt regelen, zoals je scooter verzekeren, je polis wijzigen of een schade melden. Anna, onze digitale assistant staat 24 uur per dag voor je klaar om je hierbij te helpen.

Anna, onze digitale assistent Scooter verzekerenkeyboard_arrow_right Wijziging doorgevenkeyboard_arrow_right Schade meldenkeyboard_arrow_right

Wil je toch liever persoonlijk advies? Geen probleem. Je kunt ons op de volgende manieren bereiken:

E-Polis is gevestigd in het Microlab in Eindhoven (Strijp-S) (Kastanjelaan 400, 5616 LZ Eindhoven). Wil je langskomen? Bel ons even voor een afspraak.

Microlab Eindhoven

Foto credits: Microlab

Hoe zit het met mijn privacy?

Je vertrouwt ons je persoonlijke gegevens toe, zoals je adresgegevens en je e-mailadres. Wij gaan daar uiterst zorgvuldig mee om en delen je gegevens alleen met de betreffende verzekerings­maatschappij waar je scooter­verzekering loopt. Wij zullen je gegevens dus nooit aan derden verstrekken. Lees hier meer over hoe wij omgaan met je persoons­gegevens.

Je polis

Waar kan ik zien hoe ik ben verzekerd?

Op je polisblad staat vermeld welke dekking je hebt. We zullen per verzekeraar uitleggen waar je dit kunt vinden.

ASR

Bij ASR kun je dit terugvinden op de eerste pagina van je polisblad. Daar vind je een grijze balk met daarin de tekst "Voordeelpakket". Direct onder deze grijze balk staat vermeld hoe je bent verzekerd.

ENRA

Bij ENRA kun je dit terugvinden op de eerste pagina van je polisblad. Daar vind je een sectie "Dekkingen".

Klaverblad

Bij Klaverblad kun je dit terugvinden onderaan op de eerste pagina van je polisblad. Daar zie je een sectie "Dekking(en)"

Unigarant

Bij Unigarant kun je dit terugvinden op de eerste pagina van je polisblad. Daar zie je een sectie "Verzekeringsgegevens inclusief dekkingen" staan.

Hoe kan ik een nieuw polisblad opvragen?

Je kunt gemakkelijk een nieuw polisblad opvragen via Anna, onze digitale assistent. Klik hier en kies dan voor de optie "Ik wil mijn polis inzien"

Ben ik wettelijk verplicht om mijn polis of groene kaart bij me te hebben?

Binnen Nederland is het niet verplicht om je polis of groene kaart mee te nemen als je gaat rijden met je scooter. Als je naar het buitenland gaat met je scooter dan dien je wel verplicht een groene kaart (internationaal verzekeringsbewijs) bij je te hebben.

Vergelijken en aanvragen

Mag ik gelijk gaan rijden als ik mijn scooter nu verzeker?

Ja. Als je nu een scooterverzekering afsluit via onze website dan is je scooter direct verzekerd en mag je er gelijk mee gaan rijden.

Ben ik wettelijk verplicht om mijn scooter te verzekeren?

Zodra je een kenteken overschrijft op jouw naam dan ben je wettelijk verplicht om de scooter ook direct te verzekeren. Als je de scooter (tijdelijk) niet gebruikt dan kun je het kenteken laten schorsen open_in_new bij de RDW. Als je het kenteken hebt laten schorsen vervalt de verzekeringsplicht.

Als je niet voldoet aan de wettelijke verzekeringsplicht riskeer je een boete van de RDW van minimaal € 350,-.

Vergelijken jullie alle verzekeraars van Nederland?

Nee, er zijn verzekeraars die niet via assurantietussenpersonen hun producten aanbieden, zoals bijvoorbeeld Univé en Centraal Beheer. In onze vergelijking zijn de scooterverzekeringen opgenomen van ASR, ENRA, Nationale-Nederlanden en Unigarant (dochter van ANWB). Daarnaast werken we ook samen met Allianz en De Vereende.

Kan ik mijn scooter online verzekeren als ik bijvoorbeeld een strafrechtelijk verleden heb?

Als je een strafrechtelijk verleden hebt, of als bijvoorbeeld je rijbewijs ooit ingevorderd is geweest, of als een verzekeraar in de laatste 8 jaar een polis heeft geroyeerd (bijvoorbeeld wegens wanbetaling), of als je ooit failliet bent verklaard, dan kun je helaas je scooterverzekering niet online afsluiten. Je kunt dan telefonisch met ons contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Uitleg over dekkingen

Hoofddekkingen

W.A. (Wettelijke Aansprakelijkheid)

W.A. is de minimaal verplichte (wettelijk) verzekering als je een scooter in je bezit hebt. Deze dekking vergoedt alleen de schade die je met je scooter toebrengt aan derden. Je eigen schade is dus niet meeverzekerd.

W.A. Beperkt Casco

Deze dekking wordt ook wel W.A. + diefstal of Mini Casco genoemd. Naast W.A. geeft deze dekking een vergoeding als je scooter wordt gestolen, of als je schade hebt als gevolg van een poging tot diefstal. Ook brand- en stormschade behoort tot de dekking. (ENRA vergoedt brand- en stormschade niet bij deze dekking. Unigarant vergoedt stormschade alleen als deze is veroorzaakt door rondvliegende objecten, zoals boomtakken. Als de scooter is beschadigd omdat deze is omgewaaid door de storm vergoedt Unigarant niet).

W.A. Volledig Casco

Deze dekking wordt ook wel All Risk genoemd en is de meest uitgebreide dekking. Naast W.A. Beperkt Casco vergoedt deze dekking ook schade door vandalisme en eigen schuldschade. Eigen schuldschade is bijvoorbeeld als je eenzijdig onderuit gaat met je scooter, of als je zelf een aanrijding veroorzaakt. Ook de schade aan je eigen scooter wordt bij deze dekking vergoed.

Aanvullende dekkingen

Rechtsbijstand

Soms is het niet duidelijk wie schuldig is, of de tegenpartij komt bijvoorbeeld uit het buitenland. In die gevallen verzeker je met rechtsbijstand van professionele juridische hulp bij het verhalen van schade.

Ongevallen opzittenden

Er is dekking als de bestuurder en/of opzittende blijvend invalide raakt of komt te overlijden bij een ongeval. De verzekerde bedragen verschillen per verzekeraar, maar de meeste hanteren een uitkering van € 3.000 per persoon bij overlijden en maximaal € 30.000 per persoon bij blijvende invaliditeit.

Schadeverzekering opzittenden

Er is dekking voor de werkelijk geleden schade die jij en een eventueel opzittende lijden na een ongeval, zoals bijvoorbeeld schade aan kleding of je mobiel, maar ook inkomstenverlies. De verzekerde bedragen verschillen per verzekeraar, maar meestal bedraagt de verzekerde som tot € 1.000.000 per gebeurtenis.

Deze aanvullende dekking wordt alleen aangeboden door ASR en Reaal

Pechhulp

Je bent verzekerd van hulp bij mechanische pech. Deze dekking wordt uitgevoerd door de ANWB. Deze uitbreiding wordt alleen aangeboden door Unigarant (dochter van de ANWB).

Schade

Een schade is altijd vervelend! We doen ons uiterste best om je zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Lees hier wat je kunt doen.

Hoe kan ik een schade melden?

Je kunt een schade gemakkelijk melden via Anna, onze digitale assistent. Ze zal je door het gehele proces begeleiden.

Schade meldenkeyboard_arrow_right

Schadeformulier invullen?

De verzekeraar vraagt vrijwel altijd om een schadeformulier in te vullen (met uitzondering van diefstalschade). Vaak doe je dit ter plaatse samen met de tegenpartij, maar je kunt het natuurlijk ook achteraf invullen. Download het Europees Schadeformulier open_in_new.

Waarvan moet ik foto's maken?

Maak als het kan duidelijke foto's van de situatie. Niet alleen van dichtbij maar ook een overzichtsfoto van iets verder weg. Daarnaast kun je ook foto's maken van de betrokken voertuigen (bijvoorbeeld van de kentekens en van de eventuele schade). Als er getuigen zijn, noteer dan altijd de naam- en adresgegevens. Als er discussie ontstaat over de schuldvraag kan een getuigenverklaring doorslaggevend zijn.

Mijn scooter is gestolen, wat nu?

Als je scooter is gestolen, of beschadigd is geraakt als gevolg van een poging tot diefstal, dan is het belangrijk dat je altijd direct aangifte open_in_new doet bij de politie. Meld de diefstal ook bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit open_in_new. Het doel van deze stichting is het reduceren van de schadelast voor verzekeraars als gevolg van bijvoorbeeld diefstalschade.

Meld daarnaast ook altijd de diefstalschade direct bij ons.

Diefstalschade meldenkeyboard_arrow_right

Wanneer wordt er een expert ingeschakeld?

Als het schadebedrag boven de € 500,- uitkomt, of er is een vermoeden dat de scooter total loss is, dan wordt er vrijwel altijd een expert ingeschakeld door de verzekeraar die het schadebedrag gaat vaststellen. Het vaststellen van de schade gebeurt altijd bij een reparateur (die je overigens zelf mag kiezen).

Wanneer gaat een schadeclaim ten koste van mijn no-claim (schadevrije jaren)?

Als een verzekeraar een schade-uitkering moet doen aan een tegenpartij omdat je aansprakelijk bent voor de schade, dan gaat dat altijd ten koste van je no-claim. Ook casco-schades, zoals bijvoorbeeld schade door vandalisme of als je eenzijdig onderuit gaat met de scooter, gaan ten koste van je no-claim. Beperkt Casco schades, zoals bijvoorbeeld diefstal-, brand- of stormschades gaan niet ten koste van je no-claim.